Terra Meppel opent nieuwe sporthal: 'Gymdocenten hebben hun eigen huis'

Meppel – De nieuwe sporthal van Terra Meppel is vrijdagmiddag geopend. Aan de Werkhorst is een hypermoderne sportaccommodatie in zeven maanden tijd uit de grond gestampt.

Hiermee is de tijd voorbij dat de studenten van Terra voor hun gymuurtjes naar een andere sportlocatie moesten. „We hebben hier tien jaar naar uitgekeken,” zei Taco van Leeuwen, afdelingsdirecteur van Terra VMBO Groen, tijdens de opening. Het transparante, zelfvoorzienende gebouw bestaat naast theorielokalen, kleedkamers en douches uit een sporthal en beweegbox. Een beweegbox is gemakkelijk voor verschillende activiteiten in vier gelijke delen op te splitsen. Een goede geluidsinstallatie en interactieve muur bieden veel mogelijkheden.

Van Leeuwen: „Het is de eerste beweegbox in Nederland van dit formaat. Dit is de toekomst van bewegen. De docenten lichamelijke opvoeding, die we bedanken voor al hun jaren geduld, hebben sterk meegedacht over de sporthal. Hun meedenkende houding heeft ertoe geleid dat er is gebouwd wat uit hun hoofd is gekomen. Het is hun huis. De Terra Campus is nu compleet.”