‘Ik hou ervan om de locatie klaar te maken voor bruiloft’ (dagboek van Jose Bekkema- Faber, beheerder Koloniekerkje)

Wilhelminaoord - Inwoners van de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Jose Bekkema- Faber. Zij woont sinds een jaar of 5 met man Michiel en kinderen in de pastorie naast het Koloniekerkje in Wilhelminaoord.

De locatie is eigendom van de Maatschappij van Weldadigheid. Zij huren en beheren de locatie (kerk, de tuin en sfeervolle houten schuur met houtkachel) en samen met gasten creëren ze mooie momenten voor het vieren van een bruiloft, jubileum, bijzondere verjaardag of familiedag. Er is regelmatig een concert, bedrijfsdag of andere activiteit. Kortom heel afwisselend wat er allemaal gebeurd, wat hun werk ook heel afwisselend maakt.

Woensdag 16 september

Ondanks dat het midden september is, zijn deze week de avonden nog warm genoeg om buiten te zijn. Ik ontvang mijn gasten daarom deze avond buiten. Volgend jaar gaan zij trouwen en ik mag de styling en decoratie verzorgen op hun dag. We wisselen allemaal ideeën uit om tot een mooi plan te komen die helemaal aansluit bij hun stijl en kleur, zodat op hun trouwdag de kerk, de schuur en de tuin helemaal ingericht is zoals zij dat mooi vinden. Langzaamaan wordt het donker en doen we alle lampjes op het veld aan, we komen al helemaal in de stemming voor een mooie zomeravond bruiloft. Alle praktische dingen over dagindeling en catering zijn al besproken met Michiel de afgelopen tijd. Nu ben ik aan de beurt om met het aanstaande bruidspaar te brainstormen over de aankleding. Zo leuk om te doen.

Donderdag 17 september

Zodra de kinderen naar school zijn, begin ik met alles klaarzetten om vandaag een bedrijf te ontvangen die de onderlinge band tussen de collega’s willen versterken. Het wordt sportieve dag met levend tafelvoetbal, lasergamen en bubbelvoetbal. Tussendoor zorgen we voor drinken en lekkere hapjes en voor het diner komt de foodtruck ‘Hete Bliksem’. Met de huidige corona maatregelen is het goed opletten hoe je alles veilig organiseert, met voldoende afstand, verplichte zitplaatsen en ontsmettingsmiddel voor handen en materialen. We raken er een beetje aan gewend hoe het allemaal moet, maar toch zal ik heel blij zijn als het allemaal weer voorbij is die coronamaatregelen. Ondanks de maatregelen wordt het een ontspannen en gezellige dag.

Vrijdag 18 september

Deze ochtend ruim ik de laatste dingen van gisteren op en ga ik bezig met de styling voor de bruiloft van morgen. Ik ga naar de bloemist om alle bloemen op te halen en ben de hele ochtend bezig om alles in vaasjes en flessen te doen. Ik hang flesjes met bloemen aan de stoelen in de kerk, hang een mooie kanten slinger op, en zet kaarsen neer in de juiste kleuren en een welkomstbord voor de kerk. Alle stoelen staan klaar in de kerk, per huishouden op anderhalve meter afstand van elkaar en met namen erop, zodat iedereen precies weet waar hij of zij mag zitten. Ik hou ervan om de locatie klaar te maken voor een bruiloft, het wordt er zo feestelijk van en helemaal in stijl van het bruidspaar. Dit keer zijn dat lichte kleuren crèmewit en lichtbruin met gebruik van jute en kant en met witte rozen.

Zaterdag 19 september

Vandaag is er een bruiloft bij ons. Ik begin al vroeg met de hele locatie klaar te maken. Overal komen kussentjes op de banken buiten, lampionnen aan de lichtsnoeren, de bloemen krijgen een plekje, een teil met kleedjes voor ‘als het frisjes is’.

Begin van de middag komen de gasten, we ontvangen ze in de tuin achter de kerk. Na het verwelkomen van het bruidspaar vindt iedereen zijn plekje in de kerk voor de ceremonie. Michiel zorgt voor de muziek tijdens de ceremonie en ik zet met een collega alles buiten klaar voor een ‘toost en sweet table’. Nu het officiële gedeelte geweest is kan iedereen ontspannen en is de rest van de middag en avond een ontspannen samenzijn met cadeautjes, lekker eten, spelletjes en muziek. Als het donker wordt is het extra genieten van alle mooie lichtjes en vuurtjes overal.

Zondag 20 september

Als het even kan houden we de zondag vrij voor ons gezin. Vandaag ben ik met de kinderen naar De Kliederkerk in Nijensleek geweest. Lekker creatief aan de slag met een het scheppingsverhaal. Een heerlijke ontspannen ochtend!.

Maandag 21 september

Vandaag konden Michiel en ik een dagje samen vrij nemen. Heerlijk gewandeld in het Fochteloërveen, wat is het mooi daar. Lekker geluncht bij Bitter en Zoet in Veenhuizen, die plek is ook echt een aanrader, heerlijk eten. In de middag zijn we in de stad Groningen geweest. Zo fijn zo’n dagje er tussenuit.

Dinsdag 22 september

Het is negen uur en ik zit achter mijn computer. Deze ochtend ga ik wat mailtjes beantwoorden, wat regelwerk en planning doen. En straks na ons bakje koffie van tien uur ga ik opruimen en klussen doen. Een aantal tafels moeten opnieuw in de olie en er liggen nog wat styling spullen die opgeruimd moeten worden. Dus de restjes van de bruiloft wegwerken en eens kijken wat we alvast voor de volgende activiteit kunnen klaarzetten...

Woensdag 23 september

Wat is het toch prachtig die ochtend met zonnestralen door de bomen heen. Extra goed te zien door de nevel die er is. De herfst is begonnen en dat is ook te zien aan al die blaadjes met herfstkleuren die gaan vallen. De komende dagen komt er herfstweer aan…

Dus een binnenklus dan maar vandaag. Opruimen, wassen draaien en social media bijwerken, berichtjes over het Koloniekerkje op Facebook en Instagram maken. Dus mocht je na dit dagboek verslag ons willen blijven volgen dan kan dat online.


Gerelateerd nieuws