Noveas groeit op vleugels van schoolkorfbal, Emmaschool wint met overmacht

Steenwijk - Korfbal is ook prachtig kindervermaak. Acht teams van de groepen drie en vier van basisscholen streden woensdagmiddag alsof hun leven er vanaf hing. Inzet was de eer om schoolkorfbalkampioen van Steenwijkerland te worden.

Noveas en de jonge deelnemers troffen het andermaal met fantastisch weer en zagen de Emmaschool met overmacht zegevieren. De Emmaschool was in de finale te sterk voor de Clausschool. Don Bosco uit Steenwijkerwold greep het brons door in de strijd om de derde en vierde plaats te winnen van de Beatrixschool. Er was ook weer een schutterstoernooi, 1. Julian van de Beatrixschool, 2. Damian van de Emmaschool, en 3. Noah van de Emmaschool.

Korfbalclinics

Kinderen kennis laten maken met de korfbalsport is de gedachte achter het schoolkorfbal. „Zo hebben we de afgelopen maanden 34 clinics gegeven op basisscholen. Niet al die scholen doen mee aan het toernooi, omdat sommige scholen de kinderen nog te jong vinden. Maar bij een keuze voor een sport kunnen ze dit meenemen in hun mandje. Door korfbal te spelen, weten ze ook wat het is”, aldus clubman Peter van der Terp.

Ledengroei

Noveas groeide op de vleugels van het schoolkorfbal. „Nu 125 leden, een paar jaar geleden zaten we nog zo rond de zeventig. En je ziet ook dat het niveau steeds hoger wordt. Kinderen krijgen van ons een kaartje dat ze gratis mogen meetrainen en een gratis T-shirt. In de afgelopen weken zijn alweer acht kinderen lid geworden.” En dat zie je terug in de resultaten van Noveas. „We hebben het beste A-team sinds jaren. Die kunnen zaterdag veldkampioen worden. D3 kan zaterdag ook kampioen worden, en D1 volgende week.”