In Memoriam Janny van der Wulp, erelid van Zwem- en Poloclub Steenwijk'34

Steenwijk - Op vrijdag 18 september jongstleden is Janny van der Wulp, erelid van Zwem- en Poloclub Steenwijk’34 overleden. Ze zou op 28 september aanstaande 76 jaar zijn geworden. Na een korte ziekteperiode is ze overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Janny was een vooraanstaand lid van Steenwijk’34 die achter de schermen een belangrijke rol speelde. Janny zal vooral herinnerd worden door haar betrokkenheid bij de club, haar zorgzaamheid en opgewektheid.

Janny was vanaf 1 januari 1985 lid van Steenwijk’34. Samen met haar man Henk kwamen ze naar de club toe, waar Henk trainer was geworden. Janny was ook toen al actief als official en zette die taak binnen Steenwijk’34 op dezelfde manier voort. Ze droeg de club direct een warm hart toe en was voor Steenwijk’34 en de Kring Overijssel van de KNZB een belangrijk aanspreekpunt voor alles wat met officials te maken had. Ze was tijdens wedstrijden vooral te vinden in de jurykamer, waar zij op accurate wijze de uitslagen verwerkte en feilloos de foutjes uit de klasseringen haalde.

Janny heeft na de vorming van de regio Oost, waarbij de Kring Overijssel en Kring Gelderland werden samengevoegd, besloten met haar werkzaamheden als official te stoppen. Ze merkte dat met name de betrokkenheid en het persoonlijke contact binnen de Regio Oost minder werd. Voor haar de twee belangrijkste randvoorwaarden om op een goede manier en met plezier en enthousiasme het officialwerk te kunnen doen. Ze wilde met een positief gevoel terug kunnen blijven kijken op het werk dat ze voor de vereniging en de regio heeft gedaan. En dat is haar gelukt.

Zorgzame vrouw

Janny was een zorgzame vrouw. Niet alleen voor haar man Henk, die ze altijd ondersteund heeft waar dat nodig was. Tijdens de zwemactiviteiten, maar ook in de periode dat Henk door ziekte zijn functies binnen Steenwijk’34 moest neerleggen. Ze was niet alleen zorgzaam voor haar directe omgeving, maar ook naar leden binnen de vereniging. Dat heeft met een aantal leden geleid tot een innige en vriendschappelijke band.

Opgewekte karakter

Er zijn er maar weinig die Janny binnen de vereniging mokkend en mopperend hebben zien rondlopen. Dat was niet de aard van Janny en volgens haar leidde dat ook tot niets. Ondanks dat ze graag op de achtergrond opereerde, was Janny altijd merkbaar aanwezig met haar opgewekte karakter, haar lach en het feit dat ze altijd belangstellend naar andere leden was. Ze kon ook duidelijk haar mening geven, maar altijd vanuit de gedachte dat de vereniging daar beter van kon én moest worden. Ze heeft daarmee veel voor onze vereniging en voor de zwemsport gedaan, maar zeker ook voor Kring Overijssel en daar blijven wij en vele anderen haar nog steeds heel erg dankbaar voor.

Janny zal zeker worden gemist. Maar we zullen haar vooral blijven herinneren om die opgewekte lach, haar aandacht voor de mens en haar ontembare betrokkenheid en inzet voor Steenwijk’34.