Noordwoldiger dreigt met nepwapen onder theedoek

Noordwolde - Gedoe rond het vroegtijdig afsteken van vuurwerk leidde eind december vorig jaar in Noordwolde tot de nodige irritaties. Het werd er allemaal niet beter op, toen een 45-jarige Noordwoldiger buurtgenoten leek te bedreigen met een vuurwapen.

Hij had niet met een wapen gedreigd, zei de Noordwoldiger maandagochtend tegen rechter Klaas Bunk. “Het was een stukje plint met een theedoek er overheen”. Twee getuigen meenden gezien te hebben dat onder het stuk doek twee horizontale gaten uitstaken, zoals van een dubbelloops geweer.

Vuurwerk

Dat kon volgens de Noordwoldiger onmogelijk zo zijn geweest. Er was onenigheid in de buurt ontstaan omdat hij en nog een paar anderen op 22 december vorig jaar een hele tijd vuurwerk afstaken. Iemand had geklaagd en gezegd dat er een pasgeboren baby lag te slapen. Volgens advocate Eva Bakx was er op straat een sfeer ontstaan van elkaar uitdagen.

Foute keuzes

Behalve dat hij met het zogenaamd wapen had gedreigd, had de Noordwoldiger iets geroepen: “Zeg dat nou nog eens, anders schiet ik op je”. Bakx: “Cliënt heeft foute keuzes gemaakt”. Er was ook aardig wat drank doorheen gegaan. Bij de Noordwoldiger werd achteraf een alcoholpromillage van 1,8 vastgesteld. Het incident kostte de man, die zzp’er is, klandizie. Hij zei dat hij zijn lesje heeft geleerd. “Het is een incident geweest, dit gaat mij niet weer gebeuren.’ De rechter veroordeelde hem, overeenkomstig de eis van de officier van justitie, tot een werkstraf van 60 uur.