Villa Parkzicht bestaat 12,5 jaar

Steenwijk - Dit jaar bestaat Villa Parkzicht in Steenwijk 12,5 jaar. Om dat te vieren boden ondernemers uit Diever en Wapse de bewoners een Smart TV aan.

Villa Parkzicht is een kleinschalige woonvorm voor 12 jongvolwassenen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Villa Parkzicht is een ouderinitiatief dat in 2007 is ontstaan. Omdat Steenwijk en omgeving een witte vlek was op de zorgkaart voor minderjarigen zijn een aantal ouders in 1997 begonnen met de zoektocht of de realisatie van een kleine woonvorm voor hun kinderen mogelijk was. Deze ouders wisten met de slogan ‘Zorg op maat, dicht bij huis’ zo’n 45 gezinnen te bereiken die een kind met een beperking hadden. Uiteindelijke resulteerde dit in het oprichten van een vereniging.

Na ongeveer tien jaar onderhandelen en een reeks tegenslagen is het de vereniging gelukt om in Steenwijk appartementen te laten bouwen. Het is een markant huis geworden voor bijzondere mensen. Vanaf toen werd de regie overgedragen aan de zorgaanbieder Vanboeijen uit Drenthe. Naast Parkzicht in Steenwijk, heeft Vanboeijen in deze regio nog locaties in Meppel en Havelte.

Jubileumfeest

Bewoners, ouders en verzorgend personeel wilden het 12,5 jarig jubileumfeest niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan en de bedoeling was dan ook om in mei van dit jaar hier uitgebreid aandacht aan te besteden. Er zouden diverse activiteiten worden georganiseerd voor bewoners, familie, verzorgers en buren. De coronacrisis heeft echter roet in de feestactiviteiten gestrooid en alle activiteiten moesten worden geannuleerd.

Op donderdag 24 september is daarom alleen nog een klein ‘corona verantwoord’ feestje georganiseerd voor eigen bewoners en een paar speciale gasten. Twee van deze gasten waren Jeanet Sjabbens van installatiebedrijf Dick Sjabbens uit Diever en Renate Otten van Otten infra BV uit Wapse. Zij hebben de bewoners verrast met een nieuwe Smart TV, die begin september al is geïnstalleerd. Op donderdag 24 september boden de ondernemers de televisie officieel aan. Het cadeau is van harte welkom omdat de oude televisie nodig aan vervanging toe was.