Het bruist maandag op het schoolplein van CSG Eekeringe

Steenwijk Het was maandag een bruisende bedoening op het schoolplein van de CSG Eekeringe. Daar verzorgde het team van het Zwolse educatieve festival Woest een aantal workshops. Die maken onderdeel uit van een karavaan, die tot en met 9 oktober langs negen scholen in Steenwijk, Ommen en Zwolle gaat.

Door het coronavirus moest het festival Woest, dat normaal bij de Pelserkade in Zwolle wordt gehouden, zich aanpassen. Om die reden besloot de organisatie dit jaar bij alle scholen langs te gaan. „Veel van deze workshops zetten de leerlingen aan het denken, bijvoorbeeld over voedselverspilling en je angsten overwinnen”, vertelt Manon Schrijnemaekers van de organisatie. Voor die laatste oefening mochten leerlingen van een metershoge steiger op dikke matten springen.

Zes verschillende workshops

De leerlingen mochten uit in totaal zes verschillende workshops twee kiezen om aan mee te doen, variërend van workshops over kunst tot eten. Niet alleen leerlingen van Eekeringe deden mee, maar ook leerlingen van de RSG Stationsstraat.