Bibliotheken duiken de geschiedenis in tijdens Kinderboekenweek

Steenwijk - Vanaf vandaag is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Vanuit het thema ‘En toen’ gaan de bibliotheken dit jaar terug in de tijd. Ook in de samenwerkende bibliotheken in de Kop van Overijssel duiken ze tijdens de Kinderboekenweek samen de geschiedenis in.

„Vanaf woensdag 30 september dagen we kinderen uit de bovenbouw van de lagere school uit om in de bibliotheken van Steenwijk, Vollenhove en Oldenmarkt een historische speurtocht te doen.”, laat de bibliotheek weten. „Ze mogen zelf op zoek gaan naar historische figuren en lastige vragen beantwoorden. Onder de goede antwoorden verloten we een mooie prijs; de winnaars mogen in het Kennislab in Bibliotheek Steenwijk gratis op onderzoek uit in Anne Franks Achterhuis door middel van een Virtual Reality-bril.”

Knutselmiddag

Op dinsdag 13 oktober zijn alle kinderen van harte welkom tijdens de historische knutselmiddag in de bibliotheek Steenwijk. Ze bouwen hun eigen piramide, piratenschip of kasteel van karton en materialen uit de natuur.

Op woensdag 14 en donderdag 15 oktober kunnen kinderen tussen 4 en 7 jaar genieten van de voorstelling ‘Prins Willem Danst’ van Paleis het Loo. Deze interactieve voorstelling voor kleuters vertelt het verhaal van het koninklijke hondje Willem Waf. De voorstelling vindt plaats in de bibliotheken van Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt.

Speciaal aanbod

Ook dit jaar is er weer een speciaal aanbod gedaan aan alle basisscholen in Steenwijkerland vanuit het thema van de Kinderboekenweek. Daarbij staat ook het 100-jarig bestaan van de bibliotheek Kop van Overijssel centraal. „Evenementenbureau De Makelaardij in Hasselt ontwikkelde voor ons het interactieve klassenspel ‘Het mysterie van het nimmer geschreven boek’. Een spel vol spanning, goede samenwerking en leesbevordering dat leerlingen gegarandeerd alle hoeken van de bibliotheek (van toen en nu) laat verkennen”, aldus de bibliotheek.

Kijk op www.bibliotheekkopvanoverijssel voor het complete programma, tijden en kaartjes. Voor de meeste activiteiten is in verband met de coronamaatregelen een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reserveren is nodig.