Kulturhus Giethoorn neemt deel aan Atelierroute

Giethoorn - Het Kulturhus van Giethoorn opent aankomend en volgend weekend haar deuren voor liefhebbers van kunst tijdens de Atelierroute Weerribben-Wieden.

Schilderijen, keramiek en sieraden zijn in een eenrichtingsroute rustig te bekijken, waarbij je per gezelschap van maximaal 4 personen wordt toegelaten. „Bij ons zijn werken te zien van een twintigtal leden van de Kunstkring Steenwijkerland in de expositie ‘Met afstand heel bijzonder’. Iedere kunstenaar heeft zich op zijn of haar eigen wijze laten inspireren door deze coronaperiode”, vertelt Maureen Boer van het Kulturhus De Eendracht in Giethoorn.

Hillie Knol

Ook kom je tijdens de route in het Kulturhus het pop-up atelier van Hillie Knol tegen met haar figuratieve en kleurrijke werken. Maureen: „Haar gevarieerde stijl - van acryl tot pastel – bevatten een stukje openheid, die de geest zelf kan invullen. Hillie ontvangt je graag.”

De Atelierroute Weerribben-Wieden was voorheen de Atelierroute Steenwijkerland. Het is een aantrekkelijke jaarlijkse culturele activiteit in de regio Steenwijkerland. Door samenwerking van de organiserende Kunstkring Steenwijkerland met de Stichting Weerribben-Wieden is ook de naam gewijzigd. Voorheen was de route tijdens één weekend. Om de bezoekersaantallen met het oog op de corona-uitbraak te spreiden is er nu gekozen om de route in twee weekenden te houden.

Wanneer je een bezoek brengt aan Kulturhus De Eendracht is het raadzaam om even op www.kulturhusgiethoorn.nl te kijken hoe de regels van RIVM moeten worden opgevolgd .