Veiligheidsregio: Ontheffing voor theater De Meenthe

Steenwijk - Elf theaters in de regio IJsselland, waaronder Rabo Theater De Meenthe, krijgen een ontheffing om meer dan dertig bezoekers toe te laten bij voorstellingen.

Het kabinet maakte maandag bekend dat sinds gisteren maximaal dertig mensen mogen samenkomen in een ruimte. De culturele sector sprak al direct de hoop uit op ontheffingen onder wie directeur Han Evers van Rabo Theater De Meenthe. „Als regionaal theater hebben wij een verzoek ingediend om aanspraak te kunnen maken op de uitzonderingen die mogelijk zijn voor culturele instellingen.”

Hij is blij met deze toestemming van Veiligheidsregio IJsselland. „De afgelopen tijd hebben we bewezen dat het veilig is om ons theater te bezoeken. Het is goed dat we aan de slag kunnen blijven.”’ Overigens benadrukt Evers wel dat het alleen om theatervoorstellingen gaat. „Niet voor vergaderingen of andere bijeenkomsten. Daar geldt wel een maximum van 30 personen.”

De ontheffing geldt alleen voor de grotere theaters, niet voor bioscopen en concertzalen.

In de IJsselland-gemeenten wordt zo'n ontheffing dus alleen verstrekt aan de grotere theaters. Ook geldt de verruiming alleen voor al geboekte voorstellingen.