Slagerij Mulder pakt wederom het goud

Steenwijk - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Vol trots kan het team van Keurslager Harry Mulder uit de Weemstraat zeggen dat ze, net als vorig jaar, wederom het predicaat goud heeft gekregen.

Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring in september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst en ook dit jaar scoorde de rookworst van Keurslagerij Harry Mulder het best. 

Elk jaar weer steekt het team van Harry Mulder veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. „Wij maken onze rookworst helemaal zelf, van scharrelvarkensvlees,” vertelt Harry Mulder.

Elk jaar gaat hij voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte ambachtelijke rookworst te maken. „Het is een allergeenvrije rookworst en de specerijen zijn afkomstig van De Weerd specerijen uit Steenwijk,” vertelt Mulder.

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten deze week, tot en met zaterdag 10 oktober, bij aankoop van een rookworst de tweede rookworst gratis, met een maximum van 2 aanbiedingen per dag per klant. „Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.” De rookworstactie is alleen geldig in de winkel en niet in de webshop. „De winkel is geheel coronaproof ingericht en in verband daarmee kunnen we momenteel maximaal 5 klanten tegelijk in de winkel hebben.”

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.