Mike Reuvers schiet Staphorst naar bekerduel met PEC Zwolle

Staphorst - De hoofdmacht van vv Staphorst mag zich voor de tweede maal opmaken voor een duel met PEC Zwolle in de strijd om de KNVB Beker. De geel-blauwen versloegen dinsdagavond ASWH met 5-2. Grote man aan Staphorster zijde was Mike Reuvers: deze snelle aanvaller maakte de eerste vier goals en bereidde ook nog eens de 5-2 voor van invaller Matthijs Verheul.

Derdedivisionist Staphorst had het tegen tweededivisionist ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht in het eerste halfuur lastig. De Zuid-Hollanders voetbalden iets makkelijker en drukten de geel-blauwen achteruit. Die kenden in Jorick Maats echter een betrouwbare sluitpost en hielden zo stand. Op het half uur wsa het plots raak aan de andere kant, toen Mike Reuvers attent reageerde op een snel genomen vrije bal en raak schoot: 1-0. Lang kon Staphorst niet genieten van deze voorsprong, want binnen drie minuten schoot Yildirim de ploegen weer naast elkaar: 1-1. Die stand stond ook bij rust op het scorebord en daar mocht Staphorst het meest tevreden mee zijn.

Vertrouwen

Na rust opende ASWH nog sterk, maar was het Mike Reuvers die het duel liet kantelen. Hij werkte in de 50e minuut een corner binnen (2-1) en verdubbelde even later de marge naar 3-1. Dat bleek de beslissing, want Staphorst tankte vertrouwen met die snelle goals en kwam niet meer in de problemen. Reuvers bekroonde zijn sublieme optreden met een vierde goal (4-1) waarna Van Eck nog wat terug mocht doen namens ASWH: 4-2. Het slotakkoord was voor invaller Matthijs Verheul, die op aangeven van uitblinker Reuvers de eindstand op 5-2 bepaalde.

Zo bekert Staphorst verrassend verder en komt PEC Zwolle eind oktober opnieuw naar Staphorst voor een West-Overijsselse bekerconfrontatie.