‘Het lekkerste winkeltje van Steenwijk’ breidt uit

Steenwijk In de vernieuwe winkel van JL Catering aan de Lange Baan 3 kun je alles vinden voor een geslaagd etentje of avondje thuis. „We hadden altijd al een klein winkeltje naast onze cateringactiviteiten, maar we hebben de winkel nu uitgebreid,” vertellen Jan Lubbinge en Hilma Geerligs van JL Catering.

„De catering is in deze tijd een stuk kleinschaliger geworden en we merken dat mensen het ook wel leuk om zelf iets te komen uitzoeken en direct mee te kunnen nemen. We hebben ons winkelaanbod behoorlijk uitgebreid, met producten uit de populaire Italiaanse keuken: onder andere diverse pasta’s, Italiaanse wijnen en likeurtjes, speciale koffiesoorten en zoete Italiaanse lekkernijen voor bij de koffie. Maar ook maken we dagelijks koelverse maaltijden, die je direct koud of warm mee kunt nemen. Er is voldoende keuze, variërend van Italiaans, macaroni of tagliatelli, maar ook de Oudhollandse gehaktbal met sperzieboontjes en aardappelen staat bijvoorbeeld op het menu, tot de lievelingsmaaltijd van veel Steenwijkers: de overheerlijke Kip Sukiyaki van ‘t Geveltien. Wij hebben dit Recept van ‘t Geveltien gekregen van Willy Rutgers van ‘t Geveltien en hij is het hier ook zelf komen maken. Maar we maken ook maaltijden op verzoek en natuurlijk brengen we ook wel koelverse maaltijden aan huis als mensen slecht ter been zijn of niet over vervoer beschikken.” 

Het cateringaanbod is onveranderd: vlees, sausjes en alles voor de complete (winter)bbq, gourmetschotels, maaltijden, lunches, borrelhapjes. „We hebben speciale nieuwe grillpannen aangeschaft, want de hoeveelheden zijn met kleine groepen natuurlijk kleiner.” JL Catering is een echt familiebedrijf. „Onze zoon Mylan helpt elke zaterdag mee en ook onze kinderen Sanne en Zyvah werken regelmatig mee.” De winkel is deze week geopend op woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00, op vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur. Bestellingen kunnen 24/7 gedaan worden via www.jlcatering.nld