En toen moesten de deuren weer op slot

Oldemarkt - Woensdagavond klokslag 22.00 uur. De cafés en restaurants in Nederland draaien de deuren op slot. Deuren die sowieso de komende twee weken dicht blijven. De situatie wordt na veertien dagen opnieuw bekeken. Daaarna kunnen de maatregelen versoepeld, maar ook verder aangescherpt worden.

Ook bij Restaurant/Cafetaria Foodmaster Het Hof Van Holland in Oldemarkt gaan de deuren van het restaurant voorlopig niet meer open. Bedrijfsleider Edwin Oosterga zag woensdag veel mensen langskomen om het restaurant een hart onder de riem te steken. „We zien vandaag toch dat de lokale gasten spontaan langskomen om even een kop koffie of een gebakje te halen. Om ons te steunen. Dat is wel heel mooi.” Ook waren de meeste tafels gevuld. „Tijden de lunch zaten we goed vol. Ook waren er voor een doordeweekse dag veel reserveringen voor een diner. Meer dan normaal”, aldus Edwin.

Afhaal

Afhalen en bezorgen is voorlopig nog wel mogelijk. Het Hof van Holland heeft naast een restaurant ook een cafetaria, dus helemaal stilzitten is er nog niet bij. „We kunnen de cafetaria in ieder geval gedeeltelijk openhouden voor afhaal. Dat is ons geluk. We kunnen onze energie de komende tijd dus mooi daar in kwijt.”

Edwin verwacht dat er na het evaluatiemoment van de regering over twee weken wordt besloten om de gedeeltelijke lockdown door te zetten. „Het is even afwachten, maar we verwachten zelf wel dat het vier weken gaat duren. Het gaat om veiligheid, dus laten we hopen dat de mensen zich aan de maatregelen houden. Dan kunnen we daarna iedereen weer verwelkomen in het restaurant. Ook met het oog op de Kerstperiode die eraan komt, dat zou toch mooi zijn.