Jacht op wereldtitel Jeffrey Buis rechtstreeks op SLOS

Steenwijk - Jeffrey Buis kan komend weekend in het Portugese Estoril wereldkampioen worden. De motorcoureur uit Steenwijkerwold gaat aan kop in de World Supersport 300 klasse.

Mensen rond Jeffrey zijn met inachtneming van de coronaregels aan het bestuderen wat er eventueel kan worden georganiseerd aan festiviteiten mocht het dit weekend lukken. Er lag een mooi plan om ook dit weekend de races live uit te zenden op grote schermen. Gezien de nieuwe coronaregels is dat niet mogelijk. En daarover heerst grote teleurstelling bij de talrijke fans van de succesvolle coureur.

Omroep SLOS

Marco de Lange van Café Gelderingen is creatief geweest en heeft contact gezocht met Jannes Mulder en Herman van Hien van de lokale omroep SLOS. „Doordat ons café moest sluiten kunnen we de wedstrijden van Jeffrey niet vertonen. En uitzenden lukt nu sowieso niet omdat er aan de uitzendingen rechten verbonden zijn. En om deze rechten te verkrijgen ben je een bak met geld nodig”, aldus de Lange.

Jannes Mulder en Herman van Hien bieden de fans en de Lange de helpende hand. Jannes Mulder verslaat nu de wedstrijden live op SLOS radio. „Er zal zaterdag en eventueel ook zondag, als de titel zaterdag nog niet binnen is, liveverslag worden gedaan. Dan kan iedereen toch de verrichtingen in Portugal volgen”, aldus Mulder.

Live te volgen

De races zijn op zaterdag om 17.30 uur en zondag om 16.15 uur. Zaterdag begint de uitzending om 17.00 uur en zondag om 16.00 uur. ‘Uiteraard wordt er geprobeerd om na de races contact te zoeken met Jeffrey en vader Constantijn Buis.’