BVVS in gesprek over oplossing voor onwenselijke veeroosters

Vollenhove - De gemeente Steenwijkerland en het Waterschap Drents Overijsselse Delta zijn in gesprek gegaan met Belangenvereniging Vollenhove stad (BVVS). Het doel is het verminderen van de veeroosters tussen de Noordwal en de Krieger.

„Al enige tijd zijn de veeroosters in het fietspad langs de Noordwal ons een doorn in het oog. Wij ontvangen veel klachten over de slechte staat van de roosters en de aanliggende verharding”, laat het bestuur van BVVS weten. „Ook krijgen wij geregeld verhalen te horen over valpartijen. Afgelopen week is er een overleg geweest met de gemeente (beheerder van het pad), het waterschap (eigenaar van de dijk), pachters van de weilanden en de BVVS. Samen is gesproken over de mogelijkheid van het weghalen van de roosters.”

Oplossing

BVVS laat weten het gesprek als zeer positief te hebben ervaren en verwacht tot een gezamenlijke oplossing te komen.. „Vanuit alle partijen is er de wil om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor iedereen werkt. Wellicht houdt dit niet in dat alle roosters worden verwijderd, maar wel het grootste deel. En daar waar de roosters moeten worden gehandhaafd, zal er een betere oplossing voor het passeren van fietsers en wandelaars worden gerealiseerd. De gemeente gaat nu aan de hand van het overleg werken aan een uitwerking”, aldus de belangenvereniging.