Corona testlocatie verhuist naar Meppelerweg

Steenwijk - De testlocatie voor COVID-19 die nu nog gevestigd is aan de Dolderweg 1 in Steenwijk verhuist naar de Meppelerweg 32 (de voormalige FORD garage).

GGD IJsselland opent eind oktober nog extra testlocaties in Hardenberg en Raalte. De opening van de nieuwe testlocaties maken deel uit van een landelijke opschaling. Doel is dat iedere inwoner van Nederland zich kan laten testen zonder daarvoor ver te moeten reizen.

Eind oktober

De locaties zijn in overleg met de gemeenten gekozen. Ze bieden de ruimte om veilig te kunnen testen en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Esther Dijkerman, coördinator bemonsteringen: „Deze dagen zijn we met collega’s van Veiligheidsregio IJsselland druk bezig de testlocaties in te richten voor het testen. We hopen de testlocaties eind oktober te kunnen openen.”

Zeven vaste testlocaties in de regio IJsselland

Door de uitbreiding met drie nieuwe testlocaties beschikt GGD IJsselland eind oktober (uiterlijk begin november) over zeven vaste testlocaties in de regio IJsselland. Uitgangspunt voor de plek voor een testlocatie is een rij-afstand van maximaal 20 minuten in relatie tot de bevolkingsdichtheid in een gemeente. De capaciteit en de openingstijden per testlocatie hangen af van de vraag naar testen, de verdeling van de totale testcapaciteit onder de locaties en de testruimte van het laboratorium.

Uit de auto

Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.