Gat in de markt: recreatiewoning met geïntegreerde camperplek

De Bult - Stel je stopt met werken en wilt lekker de wereld rondtrekken met een camper. Maar niet het hele jaar. Waar woon je dan die maanden dat je niet op reis bent? „Een groeiende groep mensen besluit hun huis te verkopen en kiest ervoor om met de overwaarde een camper aan te schaffen en ergens in Nederland een ‘pied a terre’ te hebben”, signaleert Henk van den Berg, eigenaar van Residence De Eese in De Bult.

Een recreatiewoning, maar dan wel éen echt, volwaardig huisje van alle gemakken voorzien, met een geïntegreerde camperplek. Van den Berg heeft er inmiddels een aantal laten bouwen op zijn park en de tijd is er rijp voor, merkt hij. „Het is makkelijk om de camper bij de deur te hebben”. Residence De Eese regelt desgewenst ook de verhuur van het huisje, als mensen zelf op pad zijn met hun camper. „Wij verzorgen de verhuur, zodat mensen daar tijdens hun afwezigheid in het buitenland geen omkijken naar hebben. Bovendien wordt op die manier ook het financiële plaatje aardig ingekleurd”.

100 cottages

Zo langzaam maar zeker veroveren steeds meer huisjes het terrein van Residence de Eese. In een vlot tempo verrijzen er 100 cottages. De stacaravans maken plaats voor in eigen beheer gebouwde zonnehoeves (met serre) en eco-cottages. „Deels voor de verhuur, deels voor de verkoop”, vertelt Van den Berg. „De verkoop loopt prima: ik verwacht dat we met 20, 25 weken volledig uitverkocht zijn.” De slim gebouwde, goed geïsoleerde cottages met rieten daken geven een nieuwe impuls en zorgen ervoor dat mensen uit het hele land naar het vakantiepark in De Bult komen.

Vier kinderen

Residence De Eese maakt, samen met Mooi Oldemarkt, Hotel Giethoorn en Rent a Boat Giethoorn deel uit van De Koning te Rijk. De hele familie is inmiddels actief in de verschillende takken van het bedrijf: kinderen Peter, Ruud, Marloes en Laura hebben allemaal hun eigen taken binnen de organisatie.

www.vakantiehuisjeskopen.nl