Fredericuskerk in Steggerda heeft Mariakapel

Steggerda - In Steggerda kunnen belangstellenden terecht in een Mariakapel. Al jaren lag er in de R.K. parochie een stille wens voor de realisatie van een Maria kapel.

Voor op de begraafplaats van de H. Fredericuskerk staat een oud baarhuisje, dat vroeger als zodanig werd gebruikt, maar inmiddels dienst deed als gereedschapsberging. De locatieraad had ongeveer een jaar geleden het plan opgevat om van dit huisje een Mariakapel te maken, zodat bezoekers vrij naar binnen kunnen gaan voor een moment van bezinning en een kaarsje kunnen branden bij Maria.

Glas-in-lood ramen

Een paar handige mannen en vrouwen hebben een commissie gevormd en daarnaast de plannen gemaakt en uitgevoerd. Mede met de hulp van vele vrijwilligers en door donaties van de parochianen, konden de commissieleden hun plannen waarmaken. Zo is de entree een poort geworden, het dak en de muren zijn opgeknapt en een parochiaan heeft de kapel voorzien van symbolische glas-in-lood ramen. Met vereende krachten is er maandenlang hard aan gewerkt. De blauwe tinten ondersteunen het Mariabeeld, dat aan haar voeten geëerd wordt met een bloemwerk.

Inwijden

Door de coronamaatregelen kon er geen bijpassende Mariaviering en feestelijke inwijding plaatsvinden, maar Pater Titus wijdde zondag de kapel in stilte in.