Route buslijn 70 Zwolle-Zwartsluis-Steenwijk tijdelijk aangepast

Steenwijkerland - In verband met werkzaamheden aan ‘Het Singel’ in Zwartsluis (N334) rijdt lijn 70 Zwolle-Zwartsluis-Steenwijk van 2 tot en met 6 november een aangepaste route in Zwartsluis.

Gedurende deze periode rijden er geen bussen tussen de halten Zwartsluis Busstation en Zwartsluis Bejaardencentrum. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor lijn 70:

De ritten Zwartsluis Busstation – Steenwijk Station v.v. rijden uitsluitend tussen Zwartsluis Bejaardencentrum en Steenwijk Station v.v. Op sommige ritten rijdt een touringcar.

Er is op Zwartsluis Busstation geen overstap mogelijk op lijn 70 naar Steenwijk v.v.

In de ochtendspits rijdt er vanuit Steenwijk (vertrek 7.25 uur), Zuidveen (vertrek 7.30 uur) en Giethoorn (vertrek ca. 7.36 uur) één rit vanaf Beukers Sluis rechtstreeks naar Zwolle Busstation. Deze rit stopt tussen Beukers Sluis en Zwolle Busstation niet op tussengelegen halten, ook niet in Zwartsluis.

Vanaf Zwolle Busstation rijden er vier ritten (vertrek 8.11 uur, 12.11 uur, 15.11 uur en 17.11 uur) rechtstreeks naar Beukers Sluis. Deze ritten stoppen tussen Zwolle en Beukers Sluis niet op tussengelegen halten, ook niet in Zwartsluis.

In de ochtend (7.27 uur en 8.27 uur) rijden er twee ritten van lijn 70 van Zwartsluis Busstation naar Zwolle Busstation via de normale route.

Er rijden drie ritten (vertrek 9.11 uur, 16.11 uur en 18.11 uur) van lijn 70 van Zwolle Busstation naar Zwartsluis Busstation via de normale route.

Reizigers van Zwartsluis busstation naar Zwolle Busstation v.v. kunnen de gehele dag gebruik maken van de lijnen 71/171. Deze rijden niet via Genne; in Zwolle rijden deze de route via Blaloweg en Katwolderplein.

Uiterlijk 21 oktober staat op www.ovregioijsselmond.nl een overzicht van de ritten die van 2 tot en met 6 november op lijn 70 rijden.