Boutique Zero Zero breidt uit met damesafdeling en kapsalon

Steenwijk - Boutique Zero Zero is twee keer zo groot geworden. Eigenaresse Kathleen Walvoort heeft haar kringloopwinkel en kledingbank aan de Kallenkoterallee uitgebreid met het naastgelegen pand. In de nieuwe ruimtes hebben de vrijwilligers de dameskledingafdeling en een kapsalon gehuisvest.

Op zaterdag 10 oktober heeft Kathleen Walvoort de deuren geopend van de nieuwe dameskledingafdeling. „De woningbouwvereniging bood ons de ruimte aan, die leeg kwam te staan nadat de tandarts hieruit vertrokken was,” vertelt Walvoort. Die uitbreidingsmogelijkheid kwam voor haar op het goede moment. „We wilden graag de dameskleding die we in een voorraad elders hadden opgeslagen hierheen brengen. En ook omdat steeds meer mensen ons kleding brengen, werd ons pand te vol.” Ze verwacht de komende tijd nog meer aanloop, omdat veel mensen vanwege de coronacrisis minder te besteden hebben.

Kledingbank blijft bestaan

Vrijwilligster Joyce Wubben legt uit dat Boutique Zero Zero twee doelgroepen heeft. „Alle minima, maar ook alle andere inwoners van Steenwijk zijn hier welkom.” Daaronder bevinden zich ook de cliënten van de Voedselbank, die met kledingbonnen hier inkopen mogen doen. „De Voedselbank heeft haar eigen kledingbank gesloten en haar kleding afgeslopen woensdag aan ons overgedragen. Wij blijven open,” benadrukt Wubben. Met deze opmerking wil ze het gerucht de wereld uithelpen dat er geen kledingbank meer zou zijn.

Herfst- en wintercollectie

In de nieuwe damesafdeling, recht tegenover de ingang, hangt nu al een complete herfst- en wintercollectie. De jassen, broeken, jurken, blouses en lingerie zien er bijna uit als nieuw. „We zijn kritisch en selectief, ook mensen met een smalle beurs willen er goed bij lopen,” verklaart Wubben. De herenkleding hangt nu voorin het oude gedeelte. Daarachter vinden bezoekers baby- en kinderkleding vanaf maat 85. In Boutique Zero Zero zijn ook mondkapjes verkrijgbaar. Walvoort is nog in overleg met de gemeente om het mogelijk te maken dat ook minima die kunnen krijgen. In de WMO staat immers de eis dat mondkapjes voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Aan cliënten van de Voedselbank heeft de kledingbank er al wel enkele honderden uitgereikt.

Koffietafel als ontmoetingspunt

Nieuw is ook de koffietafel, die middenin de winkel een plaatsje heeft gekregen. „Buurtbewoners kunnen hier elkaar ontmoeten en een kop koffie drinken,” zegt Walvoort. Zodra de coronacrisis voorbij is, wil ze graag aanhaken bij de activiteiten in het buurthuis en ook schoolkinderen uitnodigen voor een project over bijvoorbeeld mode en duurzaamheid.

Kapsalon Thalita

De voordeur van de nieuwe kapsalon bevindt zich rechts naast die van Boutique Zero Zero. Walvoort heeft Thalita Liesting gevraagd of zij hierin een kapsalon wilde openen. Liesting vertelt dat dames, heren en kinderen bij haar terecht kunnen voor veel behandelingen. „Van watergolven en permanenten tot knippen en kleuren.” Omdat de jonge kapster graag een bijdrage wil leveren aan de maatschappij is ze een samenwerking aangegaan met Boutique Zero Zero. „Dit houdt in dat een bepaald aantal cliënten van de kledingbank niet hoeft te betalen voor hun knipbehandeling. Andere behandelingen zijn tegen gereduceerd tarief,” legt ze uit. Een openingsfeest kon ze vanwege corona niet geven, maar ze houdt wel de hele maand oktober een openingsactie.

Meer informatie: www.boutique-zerozero.nl en facebook en Instagram Kapsalon Thalita.