Bennie Weijdema, ‘Haarlemmerolie van Olde Veste’, is overleden

Steenwijk - Het was een grote schok voor voetbalvereniging Olde Veste uit Steenwijk toen het bericht naar buiten kwam dat hún terreinen- en gebouwenman Bennie Weijdema was overleden. Voorzitter Elbert Jan Hesse herinnert zich: „Bennie was de Haarlemmerolie in onze machine. Je kon altijd een beroep op hem doen en eigenlijk was niks hem te veel als het om zaken ging om het voetballen heen”.

„Iedereen binnen onze club en ver daarbuiten kent ‘de’ Bennie van Olde Veste ’54. Hij was nagenoeg alle dagen aanwezig op ons mooie complex aan de Parallelweg, een complex waar hij alle gaatjes en hoekjes van kende”.

Zoon Patrick Weijdema (Bennie heeft ook nog een dochter, Patricia) meldt openhartig: „Mijn vader heeft een zeer turbulent leven achter de rug. Het thuiskomen bij Olde Veste en de energie die hem dat opleverde, was voor hem de manier om zijn leven te leiden en de dingen te vergeten. Dat sportcomplex was zijn hele leven zijn ding. Olde Veste gaf hem de kans om veel te betekenen voor de club”. Leden van Olde Veste hielpen hem op hun beurt aan mooie woonruimte en om zijn leven wat meer comfort en regelmaat te geven. Daar heeft hij te kort van kunnen genieten.

Hesse: „Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de verbouwing van de kantine en de kleedkamers. Daarnaast was Bennie jarenlang verantwoordelijk voor het onderhoud van de grasmat. Hij was de contactman met de gemeente hierover en na het voetbalseizoen was hij degene die de bewatering deed. Elke vrijdag was Bennie druk met de belijning van de grasvelden zodat er weer gevoetbald kon worden. Op de zaterdag was Bennie nagenoeg de hele dag aanwezig, hij kende bijna iedereen. Na de laatste wedstrijd een biertje drinken met zijn kameraden aan de bar, zittend op een kruk, de dag doornemend wat er allemaal gebeurd was op de velden. Helaas veel te vroeg blijft deze kruk nu leeg. Met Bennie verliezen wij een markante man”.