Statenlid Fred Kerkhof uit Tuk richt zich met nieuwe partij ‘Fractie Mooi Overijssel’ op provinciale politiek

Tuk - Statenlid Fred Kerkhof uit Tuk gaat samen met Statenlid Chilion Snoek verder als een onafhankelijke partij in de Overijsselse Staten: Fractie Mooi Overijssel. „In nog geen half jaar tijd is er weer een situatie ontstaan die ons het werk voor ons als Provinciale politici onmogelijk maakt”.

Hij heeft afstand genomen van de landelijke Partij voor de Toekomst en heeft besloten om als specifieke Overijsselse partij verder te gaan.

Kerkhof begon in Provinciale Staten voor 50PLUS. Vorig jaar wilde hij, na aanhoudende conflicten binnen de landelijke afdeling van deze partij, alleen verder gaan. Ook Tweede Kamerlid Henk Krol besloot in mei vorig jaar na conflicten uit de door hem zelf opgerichte partij 50PLUS te stappen. Hij richtte een nieuwe partij op: Partij voor de Toekomst. Fred Kerkhof besloot zich bij Krol en zijn nieuwe partij aan te sluiten. De nieuwe partij leek een goed programma met goede standpunten te hebben.

Opnieuw ruzie in de landelijke top: ‘onverteerbaar’

Volgens Kerkhof is dat de afgelopen maanden echter niet goed uit de verf gekomen. Ook daar brak ruzie uit de landelijke top van de partij. Kerkhof: „Dit is voor ons onverteerbaar. Wij betreuren het deze beslissing te hebben moeten nemen, echter integriteit, eerlijkheid, transparantie en inzet richting onze doelgroep, zijnde onze achterban, staan bij ons voorop en dienen boven elke twijfel verheven te zijn.”

Hij heeft besloten zich terug te trekken uit deze partij, net als Henk Krol overigens. Maar de wegen van beide politici scheiden zich: Kerkhof gaat nu zelfstandig verder en legt de nadruk op de provinciale politiek.

‘Provinciale belangen staan voorop’

Fred Kerkhof: „De huidige fractie staat nog steeds achter het vorig jaar gepresenteerde provinciale verkiezingsprogramma. Zowel Chilion Snoek als ik hebben vanaf het begin uitgedragen dat wij onze kiezers een stem willen geven. Daar is niets in veranderd. Wat wel veranderd is, is dat wij ons nu vanuit de Fractie Mooi Overijssel nog beter kunnen richten op de provinciale belangen. Leefbaarheid en veiligheid maar zeker ook de stikstofproblematiek en de wijze waarop de agrarische- en bouwsector daar de dupe van dreigt te worden hebben voor ons de hoogste prioriteit. Ook de wijze waarop de huidige energietransitie plaats vindt is niet de wijze die wij voorstaan. We willen ons inzetten op andere bronnen dan alleen zon- en windenergie. En de Overijsselse cultuur en tradities willen wij niet verloren laten gaan.’