Zwem en Poloclub Steenwijk’34 werkt aan nieuw beleidsplan en huldigt leden

Steenwijk - Het bestuur van Zwem en Poloclub Steenwijk’34 gaat werken aan een nieuw beleidsplan. Aanleiding daarvoor is onder meer de komst van de nieuwe trainers, de mogelijkheid van trainingen in de ochtenduren en de ambitie om het dames waterpoloteam volgend seizoen te laten deelnemen aan de competitie.

„En met die veranderingen op komst is het belangrijk om een goed toekomstbeeld te schetsen waar we met de vereniging naartoe willen”, aldus het bestuur. Leden van de zwem en poloclub worden op de website van de club opgeroepen om actief mee te denken over de toekomst. Ze kunnen zich hiervoor aanmelden via de site bij voorzitter Chrisstien Dollekamp. Tijdens de algemene ledenvergadering werd ook besloten dat de contributies met ingang van 1 januari met vijf procent worden verhoogd. Dat is nodig om de steeds hogere kosten van onder andere bad-huur en de organisatie van wedstrijden voldoende af te kunnen dekken.

Leden in het zonnetje

Steenwijk’34 heeft ook een aantal leden van de club in het zonnetje gezet. Zo is Rick Driezen uitgeroepen tot Lid van Verdienste. Rick is weliswaar een tijdje weg geweest bij de vereniging, maar heeft altijd een belangrijke inbreng gehad en gehouden in het trainen en begeleiden van de zwemmers in de zwemafdeling. De inzet van Driezen krijgt ook de komende jaren een vervolg en daar is het bestuur heel blij mee. Onder luid applaus werd de oorkonde aan Rick uitgereikt. Klaas Prins en Wilna Heijman kregen de bronzen prestatiemedaille van de KNZB uitgereikt. Beiden hebben in 2019 een nationaal Masters record gezwommen.

Klaas verbeterde zijn eigen records op de 100 meter schoolslag en 100 meter rugslag. Wilna wist het record op de 800 meter vrije slag te verbeteren. Inge Soeters werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2019.Als boegbeeld van de projectgroep KlaverbladZwemTocht heeft ze samen met haar projectleden een hele belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de tocht. Ze heeft ook met haar optreden in de diverse media op een prima manier Zwem en Poloclub Steenwijk’34 in de schijnwerpers weten te zetten.