Dagboek van Jacco Gorte van hotel-restaurant Geertien: ‘Schouders eronder en door’

Jacco Gorte zet samen met zijn zus Wilma de Rooij Gorte het avontuur van hun ouders voort in hotel-restaurant Geertien in Muggenbeet.

Donderdag 15 oktober

Na het nieuws van afgelopen dinsdag moesten we even slikken en direct schakelen.

Net als in de vorige lockdown gaan wij weer afhaalmaaltijden bereiden, dit was de vorige keer een groot succes. Dus ben vanmorgen even naar Scheltinga verpakkingen gegaan om weer materiaal te halen voor de afhaal. Dat lukt met zo’n groot assortiment als zij hebben altijd wel.

Hierna naar Muggenbeet gereden en begonnen met de voorbereidingen voor het diner van onze hotelgasten (dit is toegestaan) en de voorbereidingen voor de afhaal. Voor een eerste dag was het redelijk druk, dat kan alleen maar groeien.

Dus kortom schouders eronder….en door.

Vrijdag 16 oktober

Omtrent corona krijgen we soms de gekste vragen. Zo ook vandaag een paar: ‘U bent een hotel, dus wij komen bij u eten want dat mag…’ ‘Ja als u blijft slapen’.

‘Wij zijn hier op de fiets en willen nu koffiedrinken, dat mag tot 22.00 uur…’ ‘Nee helaas de horeca is gesloten’.

Verder lekker gekookt vandaag, zowel hotelgasten als afhaal was vrij druk. Aan de gang blijven is toch prettig, we vervelen ons op deze manier niet.

Zaterdag 17 oktober

De dag begonnen met een lange wandeling op de Woldberg, het bos is echt prachtig met al zijn kleuren. Ook de hond genoot volop. Hierna de oprit bij ons huis met de hogedrukspuit gereinigd.

“s Middags zijn we aan het voorbereiden gegaan voor het diner. Ook hebben we enkele gerechten van onze nieuwe menukaart proefgekookt en waar nodig gefinetuned. Verder even de bestellingen voor de volgende week de deur uitgedaan.

Bij thuiskomst lekker op de bank geploft en een Netflixavond gehouden.

Zondag 18 oktober

De afhaal was druk, hier ben ik zelf niet bij geweest.

Vandaag grote schoonmaak gehouden in ons huis, veel spulletjes opgeruimd.

Overbodige kleding en schoenen apart gezet voor het goede doel. Kan het ook op Marktplaats zetten, maar dat vind ik zo’n gedoe en nu maken we andere mensen blij. Dat geeft ook een goed gevoel.

’s Middags heerlijke soep gekookt thuis, ook wel eens fijn om thuis te eten met het gezin. Dit is de afgelopen 17 jaar eigenlijk veel te weinig gebeurd.

Maandag 19 oktober

’s Nachts kiespijn gehad, even naar de tandarts geweest. Kies is al te vaak behandeld en valt niet meer te redden, dat wordt binnenkort trekken en naar de kaakchirurg voor een implantaat….spannend.

Verder op de dag veel aanvragen gehad voor mensen die er toch even tussenuit willen gaan in de herfstvakantie.

Ook bezig geweest met zaken regelen voor toekomstige verbouwing in ons hotel. In november gaan we nog 5 badkamers renoveren, dan is dat na 3 jaar eindelijk klaar en kunnen we ons weer gaan richten op verdere verbetering bij ons bedrijf. We zijn nog lang niet klaar……

En dat is maar goed ook, je moet een bedrijf altijd blijven innoveren. Dit voor je gasten, maar ook voor ons en onze medewerkers.

Dinsdag 20 oktober

Vandaag een dagje naar vrienden geweest in het mooie Diepenveen, ze hebben daar een woning gekocht en deze hebben wij bezichtigd. Erg mooi huis, en wat een mooie omgeving daar. Ben wel in Deventer geweest, maar nog nooit hier. Prachtige huizen, natuur, heuvels. In de avond hier genoten van een authentieke Mexicaanse maaltijd, heerlijk.

Woensdag 21 oktober

Vandaag de knoop doorgehakt, was al een tijd op zoek naar een nieuwe combisteamer.

Onze oude is na 28 jaar overleden, rust zacht….wat heeft dat apparaat een hoop werk gedaan voor ons.

Leen nu tijdelijk een steamer van onze collega Arie Willem van de Fanfare in Giethoorn, fijn dat dit zo kan. Zo moet het ook zijn, collega’s die elkaar helpen en niet kapot concurreren.

Het is niet 1 steamer geworden, maar 2. Op deze manier kunnen wij meerdere functies tegelijkertijd gebruiken. Dit komt de efficiency weer ten goede.

Het blijft helaas niet alleen bij een steamer, ook de afzuigkap moet hierdoor vervangen worden.

Maar ook dit heeft voordelen, de luchtcirculatie wordt beter en hiermee ook de temperatuur in onze keuken!