Theatercollege Diederik Jekel ook thuis te zien

Steenwijk - Diederik Jekel komt vanavond (vrijdag) 23 oktober naar Rabo Theater De Meenthe met zijn theatercollege ‘Orde in de Chaos’. Het college begint om 21.00 uur en het is niet alleen in het theater te zien, maar ook lekker thuis vanaf de bank!

„Iedereen heeft recht op een leuke avond in deze tijd,” vindt Diederik. „Niet iedereen kan of durft nu naar buiten en we mogen niet met te veel mensen bij elkaar komen. Of misschien kun je het je nu gewoon even niet veroorloven. Daarom kun je nu ook vanuit je luie stoel of vanaf de bank kijken naar mijn voorstelling 'Orde in de chaos'.

Reserveer op de website van De Meenthe een gratis kaartje en u ontvangt twee uur voor aanvang een link om de livestream thuis te bekijken. Na afloop verschijnen er "Tikkies" in beeld en je kunt geven wat je kunt missen of wat je het waard vond. Het is een experiment dus laten we proberen er samen een bijzondere avond van te maken!”

Orde in de Chaos

Drie ingrediënten staan aan de basis van dit bijzondere project. Je hebt theatervoorstellingen, je hebt colleges en steeds meer mensen in onze samenleving hebben behoefte aan therapie en rust in hun leven. Nu denkt u vast: wat een ijzersterke analyse en wat jammer dat deze concepten niet samen kunnen. Niets is minder waar.

Het eerste therapeutische theatercollege

‘Orde in de Chaos’ is het eerste therapeutische theatercollege. Gegarandeerd kom je uit het theater met meer rust in je hoofd en een glimlach op je gezicht. Van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en er is confetti. We kijken allemaal op dit moment naar de wetenschap om ons te redden van de huidige crisis, maar wat kan wetenschap eigenlijk en wat kan het niet? Het wordt een avond om nooit te vergeten.

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en een boek. Hij behaalde zijn master in vastestoffysica. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door over wetenschap te praten en sindsdien is hij fulltime wetenschapsjournalist. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers.