25 Jaar lief en leed bij Ter Schure

Giethoorn - Harieke Dam werd afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet bij supermarkt PLUS Ter Schure aan het Eendrachtsplein 4. Aanleiding was dat Harieke die dag precies 25 jaar in dienst was bij de familie Ter Schure.

„Harieke is in 1995 begonnen te werken bij mijn vader Sjaak,” vertelt Willem ter Schure. „Destijds werkte zij in het oude pand aan de Hylkemaweg, toen nog de formule Méérmarkt. Eigenlijk is Harieke al eerder begonnen te werken voor mijn ouders, als oppas van mij!” lacht Willem. „Daarna heeft ze een klein uitstapje gemaakt naar Zeeman, maar is later officieel bij ons begonnen als caissière bij Meermarkt. Al snel ontwikkelde Harieke zich als allround medewerker. Ze is wat minder uren gaan werken nadat zij en haar man Marco twee kinderen kregen.”

„Harieke heeft vele verandering doorstaan. De verbouwing van Méérmarkt in 1998, de ombouw van Méérmarkt naar Spar 2007, de verhuizing naar een nieuwe pand 2009 en de formulewissel naar PLUS en verbouwing in 2019. Als net niet meer Gieterse heeft ze vele collega’s zien komen en gaan en zij is nog steeds een trouwe collega. Ze is begonnen als één van de jongste medewerkers en nu is ze een van de ervaren medewerkers. Haar dagelijkse werkzaamheden bestaan uit online bestellingen, de kassa, het PostNL punt en de verandering van schappen. Daarnaast is Harieke een vast aanspreekpunt voor klanten uit Giethoorn en omgeving. Altijd op tijd, loyaal en sociaal en wij hopen nog vele jaren samenwerking met Harieke te kunnen maken!”