Kousenboutique en ‘all about panty’s’: deel 1 denier

Steenwijk - Het is weer tijd om je warm aan te kleden en dus is het tijd voor panty’s! Maar er zijn zoveel soorten en stijlen met zoveel verschillende details: welke kies je dan? Nadine van de Kousenboutique heeft een 4-delige serie gemaakt over panty’s. „We beginnen met de deniers: wat betekenen die eigenlijk?”

„Technisch gezien staat denier voor het gewicht van het garen dat gebruikt wordt bij de productie van een panty,” vertelt Nadine. „Denier is de standaard waarin het gewicht van 9.000 meter garen wordt aangegeven: 10 denier betekent dat 9.000 meter garen 10 gram weegt, 20 denier 20 gram, enzovoorts. Kortom: hoe hoger het denier, hoe zwaarder (en dus dikker) het garen. Met denier wordt dus de fijnheid van panty’s bedoeld: een laag denier staat voor hele dunne panty’s; een hoog denier voor dikkere varianten.” Nadine legt uit wat de verschillende deniers betekenen.

„Minder dan 10 denier: deze panty is heel geschikt om een ‘blote benen’ effect te geven. Door de diversiteit aan huidtinten is er voor iedere vrouw wel een geschikte panty te vinden. Het werkt oneffenheden weg (adertjes, blauwe plekken, etc.), houdt je benen koel tijdens de warme zomermaanden en geeft je benen een mooie, natuurlijke tint. De meeste hebben een ‘onzichtbaar’ teengedeelte of zijn teenloos, waardoor ze ideaal zijn om te dragen in open schoenen.”

„10-20 denier: deze panty kun je combineren met elke outfit! Ze zijn verkrijgbaar in een reeks van huidtinten en deniers: mat, satijn of glans. Doordat ze iets dikker zijn, heb je er vaak langer plezier van. De panty’s hebben vaak een transparante of versterkte teen – dit laatste is fijn voor het geval je snel een ladder krijgt bij je tenen.”

„30-40 denier: Deze panty is wat sterker en gaan wat langer mee. Je benen zijn nog steeds zichtbaar, maar de panty geeft iets meer bedekking.”

„50-80 denier: Deze is ideaal om je benen te bedekken, want ze laten bijna geen huid zien. Bij 50 denier zijn je benen bijna geheel bedekt en wanneer je een 80 denier panty draagt zijn ze helemaal bedekt!”

„100-120 denier: Helemaal dekkend, warm en comfortabel: echt een must-have voor in de winter dus! Met bijvoorbeeld een fleecelaag aan de binnenkant is het een goed alternatief voor een legging of maillot!”

Voor al deze panty’s en meer kun je terecht bij de Kousenboutique aan de Doelenstraat 8 in Steenwijk