CoronaTestNederland.nl opent testlocatie in De Meenthe: al na een kwartier de uitslag

Steenwijk - CoronaTestNederland.nl heeft een sneltest locatie geopend in De Meenthe in Steenwijk. Er zijn ook locaties geopend in Zwolle, Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen.

Ondernemers Wesley Zantinge en Marc Notenboom hebben grote ambities: ze willen dit op korte termijn uitbreiden naar 100 locaties verspreid over heel Nederland.

„De coronavirus testlocaties van de GGD kampen met groot capaciteitsproblemen, terwijl het aantal nieuwe COVID-19 gevallen sterk blijft toenemen, wat ook geldt voor ziekenhuis en IC-opnames”, aldus Marc Notenboom. „Op deze manier zorgen we voor de gewenste extra testcapaciteit voor het coronavirus”. De kosten voor de sneltest bedragen 99,99 exl. btw.

„We werken samen met de EHBO en testen uitsluitend met CE goedgekeurde corona sneltesten geschikt voor gebruik binnen de EU”, laat Notenboom weten. „Door middel van de afname van een bloeddruppel, zoals bij een diabetestest, is het mogelijk binnen 15 minuten de uitslag te geven.”

Testen op locatie bij bedrijven

De website Covid.Limited biedt bedrijven tevens de mogelijkheid om op locatie een corona sneltest af te nemen. Werknemers worden dan snel getest en de uitslag wordt direct na de testafname aan de werknemer doorgegeven. „De sneltesten zijn een uitkomst voor veel werkgevers. Zo kunnen zij in deze tijd werknemers inzetbaar houden en nog belangrijker: de stress binnen de organisatie verminderen.”

De corona testlocatie biedt een capaciteit van 16 tot 24 sneltesten per uur waar men online voor dient te boeken via: www.coronatestnederland.nl.