Vogelkring ziet toekomst niet rooskleurig in

Steenwijk - Vogelkring Steenwijk en omgeving, die begin november precies 64 jaar bestaat, is al enkele jaren gehuisvest in het SLOS pand naast CSG Eekeringe.

„In het verre verleden hadden we al wel van de gemeente gehoord dat het Slosgebouw waarschijnlijk afgebroken gaat worden voor uitbreiding van de school”, vertelt Cor van Elven van de Vogelkring. „Wij zouden op de hoogte worden gesteld van de vorderingen en men zou ons helpen bij het vinden van een andere locatie. Tot op heden echter niets meer gehoord van de gemeente.”

Afspraak

Met het SLOS bestuur werd wel contact onderhouden. Van Elven verbaast zich erover dat de wethouder niet weet/wist dat de Vogelkring ook gehuisvest is in het SLOS gebouw. „Er is daar ook een zeecontainer geplaatst voor de Vogelkring. Dat was ook de afspraak; de gemeente zou voor huisvesting zorgen. Dit was een van de voorwaarden bij de verkoop van ons eigen gebouw enkele jaren geleden aan de gemeente. Dit gebouw stond aan de Gedempte Turfhaven en is nu parkeerplaats geworden.”

„We hebben uiteraard wel eens nagedacht wat een geschikte locatie voor ons zou zijn, maar daar is tot op heden weinig uitgekomen”, vervolgt Van Elven. „Wij hebben er echter wel een hard hoofd in en zien het allemaal niet zo rooskleurig…”