Veiligheidsregio IJsselland schenkt 500 rookmelders aan voedselbanken

Steenwijkerland - In de laatste week van de Nationale Brandpreventieweken heeft Veiligheidsregio IJsselland 500 rookmelders gedoneerd aan IJssellandse voedselbanken. Ook de Stichting Voedselbank Steenwijkerland mocht rookmelders in ontvangst nemen.

Daarnaast kunnen ook de voedselbanken Dalfsen/Nieuwleusen, Deventer, Hardenberg-Ommen, Kampen, Raalte e.o., Zwartewaterland en Zwolle rookmelders toevoegen aan de voedselpakketten. Dit ervoor te zorgen dat nog meer mensen een goede rookmelder in huis hebben. „Ik heb voor de klanten van onze voedselbank rookmelders ontvangen”, laat Ilsemary Bruins, secretaris/ coördinator bij Stichting Voedselbank Steenwijkerland weten. „Super dat Veiligheidsregio IJsselland dit initiatief heeft genomen.”

Veilig wonen voor iedereen

„Iedereen moet veilig kunnen wonen. Door rookmelders via de voedselbanken uit te reiken, bereiken we mogelijk weer een nieuwe doelgroep. Met deze mooie actie proberen we veilig wonen voor iedereen binnen bereik te brengen”, aldus Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen en binnen Veiligheidsregio IJsselland bestuurlijk aanspreekpunt voor het programma ‘Veilig Leven’.

Drie minuten

Zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken vraagt de brandweer aandacht voor het plaatsen van rookmelders. Rook is giftig en zelfs dodelijk. Binnen drie minuten kan er al een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Vroege ontdekking van brand door een rookmelder is daarom van levensbelang, want die drie minuten is niks als je samen met je gezin veilig buiten moet zien te komen. Ieder jaar in oktober zijn de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar staat de campagne ‘Rookmelders redden levens’. Deze campagne heeft als doel om het aantal slachtoffers van een woningbrand te beperken.