Marcel en Ingrid willen een omheinde hondenspeeltuin in Steenwijk

Steenwijk - Een veilige plek voor honden waar ze kunnen ravotten, rennen en spelen. Marcel Leenderts en Ingrid Meester zien dat wel zitten. Zij hebben onafhankelijk van elkaar een verzoek ingediend bij de gemeente Steenwijkerland voor een omheind stukje losloopgebied/hondenspeeltuin in Steenwijk.

Afgelopen dinsdag werd er met de gemeente gesproken over de plannen voor een hondenspeeltuin. „We hebben een eerste verkennend overleg met de gemeente gehad. Zij staan niet onwelwillend tegenover het idee en willen onder bepaalde voorwaarden hun medewerking verlenen. Wij willen onze schouders eronder zetten om een eerste hondenspeeltuin in Steenwijk te realiseren”, vertelt Ingrid.

Losloopgebied

Het idee van Marcel en Ingrid is om een plek bij het uitlaatveld bij het Oostermeenthepad in te richten voor de honden. „We gaan van start met één hondenspeeltuin en richten ons daarbij in eerste instantie op de locatie achter Poly-Ned, bij het Oostermeenthepad. Deze locatie is het gemakkelijkst en het snelst te realiseren”, vertelt Ingrid. Deze plek is al ingericht als hondenlosloopgebied en volgens Ingrid goed bereikbaar per fiets, auto of te voet. „Daarnaast is het op grote afstand van de bebouwing waardoor kans op overlast nihil is. We hopen dat dit eerste pilotproject zo’n succes wordt dat meerdere hondenspeeltuinen in andere delen van Steenwijk volgen.”

Hulp nodig

De twee initiatiefnemers roepen mensen op om mee te denken in een werkgroep. Ze stellen de hulp hard nodig te hebben. „Mensen die ook een omheind stukje losloopgebied/hondenspeeltuin willen waar honden veilig en vertrouwd met elkaar kunnen spelen, kunnen lid worden van onze Facebookpagina: ‘Hondenlosloop terrein Steenwijk’. Mensen die kunnen zich aansluiten bij ons om mee te denken in een nog op te richten werkgroep waarbij we insteken op vertegenwoordiging vanuit elke wijk.”