Door de ogen van... André Lampe
Door André Lampe

Prijzenswaardig

Het is natuurlijk fenomenaal wat deze jongeman heeft gepresteerd. Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold is wereldkampioen of om het nog mooier te laten klinken ‘Campione del Mondo’ in de 300 klasse van de World Supersport.

De Valentino Rossi van ’t Wold heeft met het behalen van deze wereldtitel ook direct alle speculaties omtrent wie Sportman van het Jaar van de gemeente Steenwijkerland gaat worden van alle glans en speculaties ontdaan. Want deze titel zal Jeffrey ook zeker niet ontgaan.

De Pluim van het Jaar verkiezing zal vanaf heden geen doorgang meer vinden. Helaas zijn de financiële bronnen opgedroogd. Sponsoren van deze nobele prijs trekken zich wellicht terug. In tijden van corona is niets meer zeker en dat kun je het als organisatie wel schudden. Jammer, het is altijd een mooie waardering en stimulatie voor een organisatie om een prijs te krijgen voor iets waar wij als samenleving baat bij hebben. Gelukkig heben we nog wel de Taart van de Week. Dat is toch ook een leuke prijs voor mensen die zich verdienstelijk maken of goed werk afleveren binnen Steenwijkerland. De Ondernemer van het Jaar staat wel op de rol binnenkort en het zal me benieuwen wie deze prestieuze prijs gaat winnen in dit bijzondere coronajaar.

Alien van de coffeeshop zal zeker niet winnen. Die moet op last van de burgemeester een maand dicht. Daar zullen haar klanten niet vrolijker van worden. Er zullen andere bronnen aangeboord moeten worden om in hogere sferen te geraken. De gemeente viel ook nog in de prijzen. Steenwijkerland krijgt zowaar vier miljoen euro voor een European Wetland Center en een vernieuwd treinstation 3.0 als toegangspoort voor de jetset, want die komen vast en zeker af op dat vijfsterren toerisme waar men op inzet. Hopelijk is vier miljoen dan genoeg. Adel verplicht, dan moet het ook een station worden dat stijl en grandeur uitstraalt, dan kan er men op een paar stuivers kijken.

Mocht het prestieuze project afgerond zijn en er geen geld meer is voor de rode loper waarop men de vijfsterren toerist op wil ontvangen, dan ben ik te allen tijde bereid mijn werkgever Betap, waar we tapijt fabriceren in alle kleuren van de regenboog, te vragen of ze een rode loper willen doneren. Alle beetjes helpen in tijden van krapte en nood. Want in het leven is het altijd nog zo: Iemand helpen daar zal je eigen wereld niet van veranderen, maar het verandert wel de wereld van degene die je helpt... En wie een ander op wat voor manier dan ook helpt, dan ben je als mens zeer zeker prijzenswaardig... Waarvan akte...