Rabobank steunt 305 clubs met Rabo ClubSupport

Steenwijkerland - De afgelopen weken hebben veel leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport hadden 305 lokale verenigingen zich aangemeld met vermelding van het bestedingsdoel. Leden van bank konden vervolgens hun stem uitbrengen. Maar liefst € 200.000,- is er door de bank beschikbaar gesteld om de clubs een financieel steuntje in de rug te geven.

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen uit de regio Steenwijkerland, Meppel en Staphorst dus als geroepen.

Een cheque in de brievenbus

De clubs zijn afgelopen weekend verrast met een gouden envelop met cheque in de brievenbus. Laat de club op social media op een feestelijke, creatieve of ludieke manier zien hoe blij ze zijn met de bijdrage, dan maken ze kans op verdubbeling van de cheque. De winnaars van de verdubbelaar worden na 22 november bekend gemaakt. De top 3 in Steenwijkerland is

1. Bibliotheek Kop van Overijssel € 2.399,13

2. Vollenhoofsch Fanfare € 1.817,52

3. Sv Giethoorn SE € 1.708,47

De volledige uitslag van alle 305 clubs staat op www.rabo-clubsupport.nl/meppel-staphorst-steenwijkerland/resultaten.rabobank.nl/clubsupport.