Spontaan initiatief uit Oldemarkt: horecakalender in de maak

Oldemarkt - Dat de horeca momenteel door een lastige fase gaat is bij iedereen bekend. Door de huidige maatregelen hebben veel zaken in onze regio, en daarbuiten, het soms erg lastig. Henk Meijerink uit Oldemarkt heeft daarom het initiatief genomen een horecakalender uit te brengen.

De uiteindelijke opbrengst van de verkoop wordt verdeeld over de 12 zaken. Hij hoopt dat de opbrengst een kleine steun in de rug kan zijn voor de deelnemende ondernemingen.

‘We missen elkaar’

Het naar de horeca gaan is voor veel mensen een groot gemis, maar ook de horeca mist ons enorm: dat is wat Henk Meijerink met de kalender naar buiten wil brengen. „De kalender hopen we op of rond 1 december te kunnen presenteren”.

Het idee ontstond vlak na de 2e lockdown. „Ik wilde graag wat voor de horeca doen en ben wat rond gaan bellen en appen. Al snel vond ik 12 ondernemers die mee wilden doen aan de actie. Een prachtige mix van zeer diverse zaken uit Steenwijk, Tuk, Steenwijkerwold, De Blesse, Wolvega, Ossenzijl en Oldemarkt. Daarnaast was fotografe Sara Muis bereid de foto's te maken en Bijzonder Druk uit Steenwjk gaat de kalenders drukken. De bereidwilligheid van iedereen is echt fantastisch!”

Vanaf begin december te koop

De uiteindelijke horecakalender (verjaardagskalender) is vanaf begin december te koop voor 10 euro. Hij is dan te bestellen via Facebook en/of Instagram. „Ook gaan we een aantal zaken benaderen om de kalenders te verkopen”.