‘Klap voor middenstanders in Steenwijk is nog te overzien’

Steenwijk - Tijdens het ondernemersontbijt ‘schoof’ ook Harry Aalderink, voorzitter van Steenwijk Vestingstad en centrummanager, ‘aan’. Hij kreeg de vraag waar de middenstanders in deze tijd behoefte aan hebben. „Het is een vervelend jaar voor horeca en retail in het centrum. Maar ik ben trots op de veerkracht. We hebben een mooie zomer gehad met veel dagtoeristen op bezoek.”

„De samenwerking met gemeente was prima. En de actie ‘Koop lokaal’ hoort bij de vitaliteit in de samenleving. De klap in Steenwijk is voorlopig nog te overzien. Gelukkig is de leegstand niet veel groter geworden. Dat besef moet nog beter gaan groeien. We werken samen met de gemeente om de stad aan alle kanten mooier, betere en interessanter te laten zijn voor de toekomst.”

Maar er is volgens Aalderink nog altijd onzekerheid. „De angst van de consument blijft een hele lastige. Maar er liggen kansen: we moeten beseffen dat de wereld anders wordt. Corona heeft wel veerkracht en samenwerking teweeggebracht. Dat is deze zomer gebeurd en er is een gevoel van urgentie om ook deze winter mooie plannen te maken.”