Sint en pieten trakteren Blokzieligers

Blokzijl - Afgelopen weekend hebben de bewoners van Blokzijl en omstreken visite gehad van de “bezorgpieten” en werd hen persoonlijk een mooi gevulde enveloppe overhandigd met memory kaartjes, een kleurplaat en een lekkernij.

Als gevolg daarvan is heel Blokzijl aan het ‘memory’en’ geslagen met de memorykaartjes. Daarmee is het niet alleen leuk om het spel te spelen maar ook om herinneringen op te halen. Zo zien we de Sint van heel vroeger door de straten van Blokzijl gaan, zelfs een intocht op de schaats zit er bij. De laatste jaren komt de Sint met zijn Pieten in het donker aan in Blokzijl en dat levert natuurlijk ook prachtige foto’s op. Dit jaar geen intocht, maar om het Sinterklaasgevoel te behouden besloot de Sinterklaascommissie van Blokzijl samen met de Sint ieder huis een cadeautje te geven.

Sinterklaasspeurtocht

Voor de kinderen is er komend weekend nog een Sinterklaasspeurtocht door Blokzijl en de kinderen kunnen de oplossing van de speurtocht samen met de kleurplaat vervolgens op een van de scholen in de Sintbox stoppen. Op 4 december zal dan de prijsuitreiking zijn van de oplossing en mooiste kleurplaten.

Er zijn voor de mensen die het memoryspel mis zijn gelopen doordat ze niet in Blokzijl wonen nog een aantal te koop. Voor € 4,50 kun je ze bestellen via de facebookpagina Sinterklaascommissie Blokzijl of bel 06-51933978 voor meer informatie.