Kerstshoppen in het kasteel in trek

Blesdijke - Dit jaar geen kerstbeleving zoals de twee voorgaande jaren in kasteel Olt Stoutenburght in Blesdijke, maar kerstshoppen met een tijdslot.

De dringende oproep vooraf van de dames van de organiserende Pauperhut uit Eesveen was dan ook: „Kom niet onaangekondigd naar het kasteel, als je je niet van te voren hebt opgegeven voor een tijdslot is het kasteel bezoeken niet meer mogelijk. Alles is vol geboekt, maar nu komen er nog 4 tijdsloten op de volgende vrijdagmiddagen bij: 27 november, 4 december, 11 december en 18december. Dus mensen kunnen zich nog opgeven voor een bezoekje”, aldus Nienke en José van De Pauperhut. „Stuur ons vooral een berichtje via info@depauperhut.nl”.

Showroom verplaatst

Zij hadden vrijdag en zaterdag hun showroom verplaatst naar het sfeervolle kasteel van Gregorius Halman. Een perfecte entourage voor woonaccessoires, cadeau artikelen, kaarsen, kransen en boompjes, bloemstukken etcetera. De kasteelheer kwam zelf ook een kijkje nemen.

„Het was een groot succes, de bezoekers hebben genoten”, vertelt Wieja van der Kamp uit Oldemarkt, die in het kasteel haar foto’s exposeerde.

Stoplichten

Bij de ingang van het kasteel werd goed gebruik gemaakt van de desinfectiezuil. Verder stonden er stoplichten bij de trap, zodat mensen elkaar niet tegenkwamen bij het naar boven en beneden gaan. Elke afdeling was zo ingericht dat je niemand hoefde te passeren, en iedere gast droeg een mondkapje, net als de organisatie. Na de start op vrijdagavond waren er op zaterdag 4 tijdblokken van 2 uur.