Chatten met Sinterklaas op zaterdagmiddag 28 november

Oldemarkt Een Sinterklaasintocht zit er dit jaar niet in. Evenementen zijn momenteel immers verboden. Ook de ‘Drive Thru’ langs Sinterklaas, zoals de Sinterklaascommissie van Oldemarkt bij de gemeente had aangevraagd, wordt als evenement gezien en kan dus niet doorgaan.

Om de Oldemarktse kinderen niet de dupe te laten worden, hebben vier ondernemers uit Oldemarkt: DA Margo, Big Fun Promotions, Coop Koetsier Oldemarkt en Het Binnenhof de koppen bij elkaar gestoken en een digitale mogelijkheid bedacht waarop de kinderen toch echt met Sinterklaas in contact kunnen komen. Kinderen tot en met groep 4 van de basisscholen in Oldemarkt en van de Kindervilla kunnen meedoen met de ‘Sinterklaas chat’ op zaterdagmiddag 28 november. De oudere kinderen, vanaf groep 5, mogen op diezelfde zaterdagmiddag 28 november meedoen met de Mega Sint Quiz van het Binnenhof, die gepresenteerd wordt door een van de pieten.

Sinterklaashuis

Sinterklaas zit zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk in het sinterklaashuis Oldemarkt - dat nu als chatcentrum is ingericht - klaar voor persoonlijke gesprekjes met de kinderen. Elk kind krijgt eigen tijd met Sinterklaas. Er is gelegenheid om met Sinterklaas te praten of om hem vragen te stellen. Ook gaat Sinterklaas samen met de kinderen hun knutselpakket uitpakken, dat bij de kinderen is bezorgd.

Knutselpakketjes

„Rode draad in het verhaal is de zoektocht van de Piet die de intocht moest regelen,” vertelt Wilco Verschuren van Het Binnenhof. „Wanhopig probeerde hij het bij verschillende plaatsen in Oldemarkt, zoals de jachthaven, Dalzicht, Horse Experience, enzovoorts. Bij elke plaats die hij bezocht heeft Piet iets meegekregen en van al deze knutselspullen, kleurplaten en cadeautjes hebben de pieten knutselpakketjes gemaakt, die zaterdagmorgen worden bezorgd bij de kinderen die meedoen met de chatsessies met Sinterklaas. De kinderen kunnen hiermee niet alleen minstens wel een week lang knutselen, maar er zijn ook mooie prijzen mee te winnen.”

Namens de organisatie laat Verschuren weten dat zij blij zijn toch iets voor de kinderen te hebben kunnen doen, „maar we hopen wel dat volgend jaar het stokje gewoon weer kan worden overgedragen aan de Sinterklaascommissie voor een intocht zoals altijd.”