Sobere kerstboom zagen in Kuinderbos

Bant - Iedereen kan op zaterdag 12 december weer zijn eigen kerstboom zagen bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos.

Tussen 9 en 15 uur staan de boswachters klaar. Het is inmiddels een traditie waarbij vele gezinnen samen buiten aan de slag gaan op zoek naar de mooiste kerstboom van het bos. De voorraad bestaat uit meer dan 1000 bomen. Bezoekers mogen zelf in het bos een boom uitkiezen en hem daarna omzagen of desgewenst met kluit uit te spitten. Indien nodig kan de boswachter daarbij helpen.

Geen kampvuur

Doordat mensen bij Staatsbosbeheer een eigen kerstboom mogen zagen weten ze zeker dat de boom vers is en dat scheelt enorm ‘naalduitval’. Vanwege corona is er dit jaar geen kampvuur met trekzakmuziek en ook geen warme chocolademelk met worst. Om drukte te vermijden worden 2 personen per auto toe in het kerstbomenbos toegelaten. In totaal worden 50 mensen tegelijk in het kerstbomenveld toegelaten.

Vanwege de beperkingen vooraf uw komst aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/kuinderbos. Via de site wordt ook de betaling geregeld. Auto’s met meer dan twee personen worden teruggestuurd. Na aanmelding krijgt men enkele dagen voor 12 december instructie hoe de locatie in het Kuinderbos kan worden bereikt.