Woonconcept neemt 24 woningen aan Herenslagen over van Mooiland

Steenwijk - Woningbouwcorporatie Woonconcept neemt 24 woningen aan de Herenslagen in Steenwijk over van Mooiland.

Voor de huurders, die inmiddels zijn geïnformeerd, brengt dit geen noemenswaardige veranderingen met zich mee, laat woordvoerder Gekelien Lawerman van Woonconcept weten. ,,De huur en de voorwaarden blijven gewoon hetzelfde als voorheen.”

Nicole Peeters, directeur-bestuurder Woonconcept, laat weten blij te zijn met de aankoop. ,,Een groot deel van de woningen zit onder de kwaliteitskortingsgrens. Dat betekent dat deze woningen voor jongeren onder de 23 jaar extra betaalbaar zijn. Zij kunnen met deze huurprijs toeslag aanvragen.”

Thuis geven

Woningcorporatie Mooiland doet de woningen van de hand omdat zij vooral actief zijn in Noordoost-Brabant, Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daarbuiten was hun woningbezit zwaar versnipperd. ,,Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk”, laten zij weten in een persbericht.

Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties.