Fontein op Markt kleurt oranje

Steenwijk - De oranje vlaggen wapperen op het gemeentehuis en de Steenwijker toren en de fontein op de Markt is sinds woensdag oranje tijdens Campagne Orange the World om geweld tegen vrouwen en meisjes een halt toe te roepen. Het thema van de campagne, die tot 10 december duurt, dit jaar is ‘Meld Geweld 0800-2000'.

Oranje is de kleur van de dageraad, wat symbool staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld voor vrouwen en meisjes.

Soroptimisten club de Kop van Overijssel, heeft dit in samenspraak met de gemeente weer mogelijk kunnen maken. Door corona zijn de mogelijkheden om campagne te voeren beperkt, maar Soroptimisten club de Kop van Overijssel heeft ondanks dat, in samenwerking met de gemeente, een aantal activiteiten bedacht, waarmee coronaproof aandacht voor de campagne binnen Steenwijkerland mogelijk is.

Op woensdag 25 november om 19.30 uur werd de campagne digitaal gestart worden door Janny Visser, voorzitter van de Soroptimisten club de Kop van Overijssel, en wethouder Trijn Jongman. Daarna werd de documentaire Bahar vertoond; het waargebeurde verhaal van de Turkse Bahar, die na 9 jaar huwelijk met mishandelingen en ontrouw, uiteindelijk wordt vermoord door haar man.

Meer informatie is te vinden via de site www.soroptimist.nl/kopvanoverijssel en Facebook Orange the World-Soroptimistenclub De Kop van Overijssel.