All about panty’s: deel 2 tenen, boorden & broekjes

Steenwijk - Het is weer tijd om je warm aan te kleden en dus is het tijd voor panty’s! Maar er zijn zoveel soorten en stijlen met zoveel verschillende details: welke kies je dan? In dit tweede deel van de 4-delige serie van de Kousenboutique over panty’s hebben we het over de boven- en onderkant van de panty: wat zijn de mogelijkheden in tenen, boorden en broekjes?

Tenen

Het teengedeelte van panty’s en kousen kan heel belangrijk zijn: het bepaald in ieder geval wat voor schoenen je kunt dragen bij je outfit. Open teengedeelte: dit is een echte zomer must-have: Perfect voor als je ook je gelakte nagels wil laten zien. Onzichtbaar teengedeelte: dit betekent dat het materiaal overal dezelfde dikte heeft, dus je ziet geen overgang bij de tenen: perfect voor in peep-toes en andere open schoenen. Verstevigd teengedeelte: het materiaal rond het teengedeelte is dikker en steviger, waardoor de kans op een ladder erg klein wordt.

Tailleboorden

Eén van de meest gehoorde pantyproblemen: een knellende tailleboord! Meestal komt het door een te smalle boord of een te kleine maat. Om dit probleem te voorkomen is het belangrijk om te weten welke type tailleboorden er bestaan:

Standaard: de meeste panty’s hebben een normale tailleboord (4-5cm) die net onder de navel komt. Deze panty’s draag je in combinatie met een jurk of een rok die een hogere boord heeft.

Comfortboord: panty’s met deze brede boord zijn ideaal om te dragen onder strakke kleding. Ze knellen niet en zullen daardoor geen extra rand creëren rond je middel. De zachte boord vergt een apart productieproces dat de panty’s soms net wat duurder maakt, maar de extra comfort die je ervaart maakt dit het zeker waard!

Broekgedeelte

Wat is nou precies het verschil tussen een transparant en een verstevigd broekje? En wanneer kies je voor welke?

Transparant: bij een transparant of ook wel doorlopend broekje zijn het been en het broekje in hetzelfde denier gemaakt. Ideaal wanneer je een korte jurk of rok wilt dragen, aangezien je dan geen broekje wil zien.

Verstevigd: wanneer een panty een verstevigd broekje heeft, is het broekje van een hoger denier dan het been. Het broekje loopt tot de bovenkant van het bovenbeen; ze zien eruit alsof je een boxershort draagt.

Voor al deze panty’s en meer kun je terecht bij de Kousenboutique aan de Doelenstraat 8 in Steenwijk.