Sinterklaas vult 106 kinderschoenen in Hooghtij in Steenwijkerwold

Steenwijkerwold - Geen grote intocht of bezoek van de Sint en zijn Pieten op de scholen in Steenwijkerwold dit jaar. Dus hebben ze bij Dorpsbelang Steenwijkerwold iets anders bedacht om de kinderen toch nog iets leuks te bieden.

„In totaal hebben 106 kinderen hun schoen gezet in de sinterklaaskamer, dus de Sint moest aardig wat cadeaus meenemen”, vertelt Henriëtte ten Lande namens Dorpsbelang Steenwijkerwold. Alle basisscholen en kinderen uit Steenwijkerwold hebben gehoor gegeven aan de oproep van Dorpsbelang op Facebook. Hier vroegen ze aan de kinderen tot en met 8 jaar om hun schoen te komen zetten in Multifunctioneel Centrum Hoogthij.

Voor alle kinderen

De Sint kwam donderdagavond om 19.30 uur de schoenen vullen in de speciaal ingerichte sinterklaaskamer. „Sinterklaas had zijn kamer geopend vanaf maandag 16 tot en met vrijdag 20 november. De kinderen hebben allemaal keurig hun naam genoteerd en hun schoen gezet. Alle kinderen uit het dorp doen mee, dus dat is erg leuk. Er is goed gehoor aan gegeven”, vertelt Henriëtte. „Normaal gesproken doen we het alleen voor leden en donateurs, maar omdat er dit jaar al zo weinig is doen we het nu voor het hele dorp. Dan is er toch nog iets.”

Deze zaterdag kunnen de kinderen hun schoen weer komen ophalen om te kijken wat de Sint heeft achtergelaten. „Dat gaat op alfabet en in groepen gebeuren. Zo houden we rekening met de maatregelen. Maar dat gaat helemaal goed komen. Het wordt een gezellige boel.”