Schietpartij en vuurwerkbom Steenwijk: nog geen verdachten opgepakt

Steenwijk De politie heeft nog geen verdachten opgepakt in de zaken rondom de schietpartij en de vuurwerkbom in Steenwijk. Dat laat woordvoerder Henny Plant weten van de eenheid Oost-Nederland.

,,Wat betreft het schietincident op 24 oktober kan ik niet meer melden dan dat we nog steeds volop bezig zijn met het onderzoek”, laat ze weten. Over verdere details worden daarom geen uitspraken gedaan.

Op zaterdag 24 oktober werd ‘s nachts een hoekwoning op de kruising van de Aastraat en de Parkstraat meerdere keren beschoten. Niemand raakte hierbij gewond, enkel een auto werd doorzeefd met meerdere kogelgaten.

Na de schietpartij reden er drie auto’s, die vermoedelijk iets met het incident hebben te maken, weg richting de Verlaatseweg. Het onderzoeksteam riep getuigen op en vroeg mensen die mogelijk camerabeelden hebben zich te melden.

Vuurwerkbom

Ook in de zaak van de vuurwerkbom op de Markt in Steenwijk loopt het onderzoek nog volop. In de nacht van 7 op 8 november veroorzaakte de bom een brand, waardoor terrasmeubilair van meerdere horecazaken in vlammen op ging.

Plant: ,,Het onderzoek, dat onder meer bestaat uit het bekijken en analyseren van de camerabeelden, is nog volop gaande.” Het is niet bekend welk type vuurwerk gebruikt is. ,,Dat is grotendeels verbrand. Er zijn enkel wat restanten gevonden.”