Tien jaar Sinterklaashotel: mooie traditie

Steenwijkerwold - Sinterklaas bracht zaterdag voor het 10e (!) jaar op rij, een bezoek aan het Sinterklaashotel in de parochie van de St. Andreaskerk in Steenwijkerwold.

Volledig coronaproof kon er door in totaal 28 kinderen en ouders genoten worden van een gezellig en knus bezoek aan Sinterklaas, georganiseerd door de katholieke kerk. Rekening houdend met de coronamaatregelen moest er dit jaar vooraf aangemeld worden. Of de regels goed werden nageleefd, hield piet goed in te gaten. Met haar waterpas zorgde ze ervoor dat 1,5 meter afstand houden geen enkel probleem was.

Knutselen met de pieten

In kleine groepjes werden de kinderen ontvangen en startte het bezoek met het knutselen van een naambutton, onder genot van een bekertje ranja en vooral veel pepernoten. Pieten knutselen gezellig met de kinderen mee. Een rustige start van een toch wel spannende middag.

Luisteren naar een Sinterklaasverhaal

Na het knutselen is het tijd om door de versierde gangen van het parochiehuis de pijlen te volgen naar de ‘Pieten-Bieb’. De kinderen zitten daar gezellig met piet, op de kussentjes op de grond, aandachtig te luisteren naar een verhaal over Sinterklaas.

Hoogtepunt: een bezoek aan Sinterklaas

Met als afsluiting van een topmiddag, het hoogtepunt: een bezoek aan Sinterklaas. Sinterklaas had heerlijk geslapen in het hotel en wist over ieder kindje wel wat te vertellen. Er werden tekeningen aan Sinterklaas gegeven en natuurlijk werden er ook liedjes gezongen.