Havelte krijgt nieuw kinderpopkoor: Singkids

Havelte - Er wordt een nieuw kinderpopkoor gevormd in Havelte. Vanaf januari kunnen kinderen zingen bij de ‘Singkids’. Het koor maakt straks, net als Swingband Havelte, onderdeel uit van muziekvereniging De Bosnimf.

De kinderen hebben de laatste weken tijdens zes workshops al kennis kunnen maken zingen in een popkoor. Tijdens een presentatieavond lieten de kinderen onlangs horen welke liedjes ze in de workshops hebben gezongen. Deze ‘zangtrainingen’ waren mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Westerveld. Doordat er twee weken niet in de Veldkei gezongen mocht worden, had het kerkbestuur toestemming gegeven om naar de Clemenskerk in Havelte te komen. Daar is ook de presentatie voor de ouders gehouden. Graag hadden de initiatiefnemers de presentatie nog grootser aangepakt, maar het coronavirus hield dat tegen. Tijdens de avond voor ouders mochten de kinderen zelf meebeslissen welke liedjes er gezongen zouden worden. Gekozen werd voor liedjes van onder meer Suzan en Freek (Geeft niet en De Overkant), van Lady Gaga (Shallow) en van Maan (Ze huilt maar ze lacht).

In januari starten de repetities van het nieuwe kinderpopkoor. De repetities worden op maandagavond gehouden in de Veldkei.

Opgeven kan via mail naar singkidshavelte@gmail.com of via de website https://sing-kids-havelte.jimdosite.com.