‘Doneeractie om door eerste moeilijke periode heen te komen’

Sint Jansklooster - Ze vindt het heel moeilijk om bij anderen aan te kloppen om hulp, maar in dit geval kan het niet anders: kapster Jelan Jolo uit Sint Jansklooster zit behoorlijk omhoog.

Omdat afgelopen weekend haar voor de deur geparkeerde auto in brand werd gestoken en totaal uitbrandde, zit ze in grote financiële problemen. Daarom is ze een doneer actie gestart, onder het motto: ‘Wie wil mij helpen? Elke euro is welkom’.

Alles lag in de auto

„Mijn handtas met al mijn pasjes, contant geld etcetera had ik in de auto liggen, net als al mijn kappersspullen”, vertelt ze.

Ze heeft een all risk autoverzekering maar krijgt geen geld voor de spullen die er in lagen. „Dat zijn de kleine lettertjes…” De auto was helemaal gesmolten aan de binnenkant, het enige wat nog enigszins zichtbaar was in wat er over was van haar handtas waren wat gesmolten pasjes.

Zure appel

Haar Peugeot 208 uit 2012/2013 had ze nog maar tweeëneenhalve maand. Dat maakt het extra zuur. „Ik krijg alleen de dagwaarde. Dat is niet eens de helft van wat ik er voor betaald heb. Ik werk er keihard voor, dus dit is echt een zure appel”.

De brand heeft haar een hoop stress opgeleverd. Ze zag het gebeuren vanuit haar huis, ook dat een paar jongens wegrenden, zodat ze alles heeft kunnen filmen. Maar wie de brandstichters waren was in het donker - het gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag - was niet te zien. „Maandag is mijn uitgebrande auto weggehaald en zag ik allemaal kranten en folders liggen. Die hebben ze brandend en wel onder mijn auto gegooid en vrijwel direct stond hij in de fik”.

Stress

Ze voelt zich behoorlijk onzeker na deze gebeurtenis. „Je vraagt je af: waarom ik? Wat zijn dat voor mensen die zoiets doen. En als ze hiertoe in staat zijn, wat is dan de volgende stap?” Door de stress die dit met zich meebrengt durft ze haar huis niet uit en kan ze ook niet werken. „Daarom mijn oproepje om me deze eerste periode door te helpen: wie wil financieel een steentje bijdragen? Ik ben hier behoorlijk door gedupeerd”. De politie heeft de zaak in onderzoek, en Jelan hoopt dat de daders snel kunnen worden opgepakt, zodat de rust weer kan keren bij haar.

„Als je iets wilt bijdragen waardoor ik een andere auto kan kopen (die ik nodig heb voor mijn werk) help je mij enorm”, laat ze weten.

Wie Jelan financieel wil helpen, kan dat doen via deze link:

https://www.doneeractie.nl/auto-in-de-brand-gestoken/-47679