Appelcider-actie voor Bijentuin Steenwijk

Steenwijk - Tafelronde 93 Steenwijk organiseert een verkoopactie met de sprankelende appelciders van De Fruitmotor. De opbrengst gaat volledig naar de Bijentuin Steenwijk en wordt ingezet voor beplanting, onderhoud en beheer van de Bijentuin.

De Fruitmotor maakt haar ciders in de Betuwe en zet zich daarbij in voor het lot van de wilde bij. Het gaat slecht met de wilde bij in Nederland, terwijl ze een belangrijke rol in de natuur spelen. Ook Tafelronde 93 Steenwijk zet zich sinds 2019 in voor de wilde bij met het initiatief Bijentuin Steenwijk.

Krenkelaars

In de Bijentuin werken zij aan bewustwording, biodiversiteit en natuureducatie. De link tussen de Bijentuin Steenwijk en De Fruitmotor was dan ook snel gelegd. Tafelronde 93 Steenwijk selecteerde twee lekkere appelciders van De Fruitmotor. Ze worden gemaakt van krenkelaars: fruit met een vlekje of een plekje. Niet mooi genoeg voor de supermarkt, maar nog steeds heerlijk en van goede kwaliteit. De Krenkelaar Appelciders van De Fruitmotor zijn daarmee duurzaam en circulair. Met deze appelciders haalt iedereen een verrassend alternatief voor bijvoorbeeld de klassieke champagne met de Feestdagen of Oud & Nieuw in huis.

Voor de jaarwisseling in huis

De Krenkelaar Appelciders kunnen uiterlijk 15 december bij Tafelronde 93 Steenwijk worden besteld via de website www.rt93.nl. De bestellingen zijn dan gegarandeerd voor de jaarwisseling in huis. De flessen worden gratis bezorgd in een straal van 10 km rond Steenwijk. Onder de kopers verloot Tafelronde 93 Steenwijk een compleet verzorgd uitje naar De Betuwe; de oorsprong van De Fruitmotor.