Stimuland en provincie Overijssel houden spreekuur met 4D-makelaar voor lokale initiatieven

Regio - De provincie Overijssel heeft een subsidiemogelijkheid in het leven geroepen. Deze regeling staat in het teken van corona en is bedoeld om de leefomgeving gezond te houden. Stimuland roept inwoners op om ideeën die aanspraak maken op de subsidie te delen tijdens een online spreekuur met een 4D-makelaar.

„Heb je goede ideeën om je buurt of omgeving mooier, socialer of groener te maken maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio”, laat Stimuland weten. Zij organiseren het online spreekuur in samenwerking met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel. Het eerstvolgende online spreekuur is op donderdag 10 december van 09.00 tot 14.00 uur.

Nieuwe subsidie

Voorbeelden van initiatieven die aanspraak maken op de subsidie zijn het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de 1,5 meter samenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sport activiteiten. „Denk bijvoorbeeld aan locatietheater, het bereiken van nieuwe doelgroepen voor lokale sportverenigingen of projecten die eenzaamheid voorkomen”, aldus Stimuland.

Samen met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars elke tweede donderdag van de maand een spreekuur. „Kom maar op met je mooie ideeën en meld je aan!”

Meer informatie via info@stimuland.nl, (0529) 47 81 80 of kijk eens op www.stimuland.nl/4d